Оцінювання індексу листкової поверхні за даними авіаційної лідарної зйомки - Попов, М. О.; Семко, І. Д.; Козак, І. (КНУБА : ІТГІП, 2014)
Проведено стислий огляд існуючих методів оцінювання індексу листкової поверхні LAI. Відзначено, що більшість методів виявляються малоефективними на великих площах рослинності. Для подібних випадків запропонована методика дистанційного оцінювання індексу листкової поверхні, в основі якої – регресійна модель зв’язку між значеннями індексу LAI і даними авіаційної лідарної зйомки. Побудовано рівняння множинної регресії. Наведено результати випробування запропонованої методики, які підтверджують її достаньо високу точність і перспективність.
Keywords: рослинність; індекс листкової поверхні; дистанційне оцінювання; авіаційна лідарна зйомка; множинна регресія; 528.88:574.9