Етно- та урбогенез у контексті енергетичних теорій фізики - Устінова, Ірина Ігорівна (КНУБА, 2008)
Визначено схожість загальних тенденцій розвитку етнічних, екологічних та містобудівних систем й можливість порівняння певних етапів їхнього розвитку із зростанням енергії у фізиці макро та мікро світу.
Keywords: етногенез; розвиток екосистеми; розвиток міста; якість середовища; циклічність змін