Дослідження процесів в системі «напівпроникна мембрана – вода» як основа екобезпеки життєдіяльності людини - Кравченко, Марина Василівна (КНУБА, 2010)
Обгрунтовано необхідність створення приладу і розробки методології вивчення баромембранних процесів в системах "вихідна вода - мембрана - вода заданої якості", а також наукові основи методів теоретичного розрахунку коефіцієнтів активності компонентів в розчині з метою використання їх при визначенні основного параметру баромембранних процесів - осмотичного тиску.
Keywords: система "напівпроникна мембрана - розчин"; екобезпека життєдіяльності людини; підготовка питної води