Конструктивні характеристики високошвидкісних алмазних різальних робочих органів конструкції КНУБА з урахуванням умов втомлюваного руйнування грунтів - Фомін, А. В.; Костенюк, О. О.; Тетерятник, О. А.; Боковня, Г. І. (КНУБА, 2009)
Розглянуті залежності для визначення силових параметрів периферійних алмазних робочих органів і торцевих алмазних органів першого і другого типів. Виконаний аналіз умов, за яких створюється втомлюване руйнування робочого середовища. Отримані формули для розрахунку параметрів розглянутих алмазних робочих органів, що реалізують руйнування робочих середовищ при напруженнях, що дорівнюють межі втомлювальності матеріалу.
Keywords: алмазний робочий орган; різальний елемент; швидкісне руйнування; периферійний робочий орган; торцевий робочий орган