Патерни для створення маштабованих веб-додатків за допомогою React - Клевчук, Сергій; Пороховніченко, Ірина (КНУБА, 2025)
У тезі досліджуються найпоширеніші патерни проєктування в бібліотеці React, які допомагають структурувати код, підвищити масштабованість та повторне використання компонентів. Розглянуто підходи Higher-Order Components (HOC), Render Props, Custom Hooks та Context API. Наведено приклади коду та схеми використання. Зроблено висновок, що грамотне застосування цих патернів сприяє створенню підтримуваних, масштабованих та ефективних веб-додатків.
Keywords: React; патерни; компоненти; архітектура; масштабованість