Интерьеры лестничных клеток жилых и доходных домов нач. ХХ в. в г. Харькове как объект реабилитации - Кублицкая, Е. Е. (КНУБА, 2014)
У статті ставиться проблема необхідності реабілітації інтер'єрів сходових холів прибуткових і житлових будинків початку ХХ ст. у м. Харкові. На основі детального аналізу 4 об'єктів були зроблені висновки про можливість вибору даної методики для збереження інтер'єрів пам'яток архітектури та цінної історичної забудови, як об'єкти що відповідають критеріям матеріальної автентичності та художньої цінності регіону.
Keywords: пам'ятка архітектури; цінна історична забудова; прибутковий будинок; матеріальна автентичність; 72.052.8