Способи пошуку неточних дублікатів зображень в наукових роботах - Білощицький, Андрій Олександрович; Діхтяренко, Олександр Васильович; Палій, Сергій Володимирович (КНУБА, 2015)
Наведено основні способи приховування запозичень. Зроблено аналіз популярних рішень, що використовуються для пошуку неповних дублікатів зображень. Описані можливі методи та підходи до пошуку дублікатів графічних елементів у наукових роботах. Розглянуто принципи роботи алгоритмів індексації зображень і випробувано один з найперспективніших методів. Отримані дані свідчать про відсутність готового рішення, яке задовольняє висунуті вимоги, а саме знаходження тільки дублікатів зображення, а не схожих на нього, а також нечутливість до таких модифікацій, як обрізання, віддзеркалення, поворот.
СПОСОБЫ ПОИСКА НЕТОЧНЫХ ДУБЛИКАТОВ ИЗОБРАЖЕНИЙ В НАУЧНЫХ ТРУДАХ
SEARCHING FOR PARTIAL DUPLICATE IMAGES IN SCIENTIFIC WORKS
Keywords: дублікати зображень; хешування зображень; averag ehash; difference hash; perceptual hash; дубликаты изображений; хеширование изображений