Психологічне забезпечення формування бізнес-моделей управління персоналом будівельного підприємства в умовах війни - Омельяненко Марина Максимівна (КОМПРИНТ, 2023)
Вторгнення російської федерації з війною в Україну спричинило серйозні зміни в усіх галузях господарства, освіти, науки. Проблема, пов'язана з професійною переорієнтацією тимчасово переміщених осіб, працівників, які втратили робочі місця через закриття підприємств, безробітних. Це передбачає зміну життєвих планів, сформованих професійних якостей, внутрішніх смислових структур до нової професійної діяльності в умовах війни. На менеджерів з управління персоналом покладаються нові ускладнені обов’язки, в умовах постійного стресу для забезпечення виконання встановлених завдань, коли персоналу приходиться переорієнтовуватися під дією зовнішніх чинників. Торбулентність впливає і на відсутність звязку нової діяльності співробітників з їх досвідом і реальними професійними потребами та відсутністю зрозумілих наслідків в умовах війни.
Keywords: психологічне забезпечення; формування бізнес-моделей управління персоналом; будівельне підприємство в умовах війни