Концепція проекту енергетичної безпеки міст - Гламаздін, Вадим; Тонкоголосюк, Володимир; Чепурна, Н. В. (КНУБА, 2024)
З початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року росіяни постійно атакують електроенергетичну інфраструктуру по всій країні. Система передачі та розподілу електроенергії неодноразово зазнали значних пошкоджень та руйнувань, що обмежує можливості передачі енергії від генеруючих потужностей до споживачів.У результаті населення обмежене в електричній енергії, а люди, які проживають у містах, особливо великих, де комунальні послуги централізовані (водопостачання, водовідведення, теплопостачання) також обмежені в їх наданні, що фактично є гуманітарною кризою. Ця проблема потребує термінового вирішення.
Keywords: концепція; програма; безпека; електроенергетика; муніципалітет; критична інфраструктура; газопоршнева установка; газотурбінна установка; 621.1