Значення ефективного управління земельними ресурсами у містах - Станкевич, Андрій; Згалат-Лозинська, Любов (КНУБА, 2025)
Земля є одним з основних національних багатств України, і міські землі мають особливу цінність. Незважаючи на те, що вони займають лише два відсотки загальної площі країни, саме на цих територіях проживає понад дві третини населення, зосереджена більшість промислово-виробничих ресурсів, а також значна частина наукового, виробничого та культурного потенціалу. Це створює великі можливості для підприємництва та розвитку господарства, але також вимагає ефективного використання міських земель, що є важливою умовою для успішних економічних та соціальних змін. Міста, особливо великі, відіграють ключову роль у формуванні нових господарських структур країни.
Keywords: ефективне управління; земельні ресурси міста; міські землі