Представництво жінок в обласних та районних радах - Гербут, Надія Анатоліївна (Бескиди, 2019)
Сучасна політика України, зокрема регіональна, спрямована на подолання всіх форм дискримінації за ознакою статі, створення налнжних умов для реалізації прав та можливостей жінок та чоловіків. Процеси децентралізації піднімають значимість органів місцевого самоврядування, зокрема представницьких - сільських, селищних та міських рад. Згідно зі статтею 1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» представницький орган місцевого самоврядування - це «виборний орган (рада), який складається з депутатів і відповідно до закону наділяється правом представляти інтереси територіальної громади і приймати від її імені рішення»
Keywords: регіональна політика; місцеве самоврядування; децентралізація; теорія консоціональної демократії