Питання побудови сучасних математичних моделей біомеханіки при вирішенні проблем ендопротезування кульшового суглоба - Гужевський, І. В.; Солодей, І. І. (КНУБА, 2017)
В роботі проведено аналіз сучасного стану проблеми вивчення механічних аспектів ендопротезування кульшового суглоба. Особливу увагу приділено питанням вибору фізико-механічних характеристик матеріалів, критеріїв міцності, моделі навантаження та умов закріплення. Наведені результати розгляду низки розрахункових схем, які дозволили окреслити подальші кроки при пошуку найбільш ефективних шляхів розвитку означених біомеханічних моделей.
Keywords: біомеханіка; математична модель; ендопротезування; імплантант; кістка; кульшовий суглоб; метод скінченних елементів; фізико-механічні характеристики матеріалів; критерії міцності; модель навантаження; умови закріплення