Парк «Софіївка» як шедевр світового садово-паркового мистецтва - Лелека, Діана (КНУБА, 2024)
Представлено історію створення та значення дендрологічного парку «Софіївка». Особливу увагу приділено естетичним і культурним аспектам, які роблять цей парк популярним серед відвідувачів і дослідників. Тези також підкреслюють, що «Софіївка» є не лише об’єктом наукового вивчення, але й важливим елементом у розвитку екологічної свідомості. Поєднання архітектури і природи, античного мистецтва і біорізноманіття. Порівняння парку «Софіївка» зі світовими шедеврами садово-паркового мистецтва.
Keywords: парк; архітектура; античність; історія; культура; садово-паркове мистецтво; природа; композиція; культура; скульптура; 712.2(477.46)