Саморегуляція як засіб підвищення адаптаційних можливостей спортсмена - Озерова, Ольга Анатоліївна; Матвійченко, Денис Павлович (Ліра-К, 2026)
Сучасний спорт високих досягнень характеризується значними фізичними, психічними та емоційними навантаженнями, що вимагає від спортсменів високого рівня стійкості, концентрації й здатності зберігати ефективність у стресових ситуаціях. Умови змагальної діяльності нерідко супроводжуються дефіцитом часу, тиском результату, інформаційною насиченістю та потребою у швидкому прийнятті рішень. У таких ситуаціях ефективність спортсмена залежить не лише від рівня фізичної підготовленості, а й від здатності до саморегуляції психічни
Keywords: саморегуляція