Доцільність коспенсаційного фонду в умовах реконструкції застарілих житлових районів Києва - Шеремета, Я. М. (КНУБА, 2012)
В статті наведені результати дослідження проблеми розміру компенсаційного житлового фонду, який за законодавством надається власникам житла в умовах реконструкції. Здійснюється аналіз законодавчої бази Росії з цього питання. Проводяться розрахунки по десяти планувальних районів з різними відсотками компенсаційного фонду. Даються рекомендації, щодо реалізації програм реконструкції застарілого житлового фонду в умовах зон різної містобудівної цінності для більш ефективного вирішення цієї проблеми.
Keywords: компенсаційний фонд; реконструкція; житлові райони; 711.58:69.059.3