Вплив образу тіла на мотивацію до фізичної активності - Іваннікова, Ганна Василівна; Кривенко, Євгенія Анатоліївна (КНУБА, 2025)
Образ тіла є важливим аспектом самосприйняття та самоповаги людини. Образ тіла значно впливає на мотивацію займатися фізичною активністю для підтримки здоров’я, самопочуття та зовнішнього вигляду, що напряму стосується формування здорового способу життя. Особливо це актуально у сучасному суспільстві, де медіа та соціальні мережі активно впливають на уявлення про «ідеальне тіло». Це спричиняє підвищений інтерес до фізичної активності як до засобу покращення зовнішнього вигляду. У цій доповіді ми досліджуємо, як образ тіла впливає на мотивацію до занять фізичними вправами та які чинники сприяють формуванню цієї мотивації.
Keywords: фізична активність; мотивація; образ тіла; самоповаги; самосприйняття; 796.015:159.947.5