Небезпеки та переваги утворення об’єднаних територіальних громад - Адамович, Сергій Васильович (Карт-Бланш, 2015)
У зв’язку з проблемними аспектами, які проявилися в процесі реалізації децентралізаційної реформи, необхідно посилити інформаційну роботу з громадами. Населення повинне знати, що об’єднання територіальних громад покращить медичне обслуговування, надання соціальних і адміністративних послуг, забезпечить на кращому рівні пасажирські перевезення, дозволить залучити значно більше фінансування на розвиток інфраструктури населених пунктів. У процесі діалогу міст з селами необхідно враховувати ступінь субурбанізації в приміських зонах і розвивати взаємовигідну співпрацю з сільськими громадами.
Keywords: об’єднання територіальних громад; центральні органи влади; регіональні органи влади; 35.07