Вирішення задачі оцінки межі вогнестійкості сталевих балок в ПК ЛІРА САПР - Башинський, Олексій (КНУБА, 2024)
Представлено методику оцінки межі вогнестійкості сталевих конструкцій на прикладі сталевих балок перекриття з використанням програмного комплексу ЛІРА-САПР. Описано виконання теплотехнічного розрахунку шляхом вирішення задачі нестаціонарної теплопровідності за допомогою методу скінченних елементів. Представлено спосіб врахування покрокового зниження міцності сталевих балок.
Keywords: вогнестійкість; теплопровідність; нелінійність; міцність; стелеві конструкції; метод скінченних елементів; ПК ЛІРА-САПР; LIRA-F; 624.014