Застосування узагальненого методу скінченних інтегральних перетворень для розв'язання задачі про власні коливання неоднорідного порожнинного товстостінного циліндра - Жупаненко, І. В. (КНУБА, 2013)
З позиції просторової задачі теорії пружності досліджено власні вісесиметричні коливання неоднорідного товстостінного циліндра скінченної довжини при різних граничних умовах на торцях. Вихідні рівняння теорії пружності в частинних похідних узагальненим методом скінченних інтегральних перетворень зведено до задачі на власні значення для системи звичайних диференціальних рівнянь високого порядку, яку розв'язано стійким чисельним методом дискретної ортогоналізації спільно з методом покрокового пошуку. Достовірність результатів, отриманих по запропонованій методиці, досліджено при розв'язанні тестових задач.
Применение обобщенного метода конечных интегральних преобразований для решения задачи о собственных колебаниях неоднородного толстостенного цилиндра с полостями
Application of the generalized method of finite integral transformations for solution of natural vibrations of the heterogeneous thick-walled cylinder with cavities
Keywords: метод скінченних інтегральних перетворень; просторова задача теорії пружності