Проектування мечетей в історичних ісламських традиціях Алжиру як фактор виховання національного світогляду народу - Резга Куідер (Бескиди, 2018)
Тенденції глобалізації призводять до зближення культур навіть в такому досить консервативному аспекті, як іслам. Якщо проаналізувати, в яких формах сьогодні будуються нові мечеті на території ісламських країн, можна побачити, як запозичуються архітектурно-будівельні традиції від народу до народу, і значною мірою цей процес посилюється завдяки сучасним джерелам інформації, новим матеріалам і технологіям, практиці будівництва мечетей запрошеними іноземними архітектурно- будівельними компаніями і фірмами.
Keywords: ісламська архітектура; іслам; мечеть