Історія адміністративно-політичних статусів Києва - Бачинська, Ольга Василівна (Бескиди, 2017)
Адміністративний статус населеного пункту інколи дуже сильно впливає на його розвиток. В давні часи важливість населеного пункту визначалася його природними ресурсами, формами ландшафту, що надав найбільшу захищеність від ворожих нападів та зв'язком важливими для держави елементами - транспортними шляхами, виробництвом товарів, місцями торгівлі.
Keywords: адміністративний статус; статус міста