Чисельна оптимізація параметрів віброударної системи при моделюванні удару силою контактної взаємодії - Погорелова, О. С.; Постнікова, Т. Г.; Лук‘янченко, О. О. (КНУБА, 2007)
Виконана чисельна оптимізація параметрів віброударної системи з використанням методу проекції градієнта з корекцією нев'язки в обмеженнях. Приділено увагу питанню впливу параметрів, які характеризують зону контакту тіл, що співударяються, на характеристики коливального руху системи.
Keywords: віброударна система; оптимізація параметрів; проекція градієнта; «проектуюча» матриця