Організаційна структура електронного управління проектами - Медведєва, Олена Михайлівна; Єгорченкова, Наталія Юріївна (КНУБА, 2018)
Запропоновано розглянути організаційну структуру електронного управління проектами. Показано розподіл функцій, визначення взаємозв’язку і підпорядкування між учасниками команди проектів. Описано ключові ролі е-РМ, до яких належать: відповідальний за електронний проектний менеджмент, адміністратор, ментор, виконавці та субвиконавці. Показано, що взаємодії між вказаними ролями утворюють зони відповідальності членів команд проектів, які являють собою піраміди взаємодій. На основі цих взаємодій побудована пірамідальна організаційна структура, яка застосовується для електронного проектного менеджменту. Формально представлені всі взаємодії між ролями проекту, а також взаємодії ролей з електронним менеджером проектів. Розглянуто приклад формування плану проекту в електронному менеджері проектів.
Keywords: електронне управління проектами; організаційна структура; команда проекту; 005.8:005.41