Відновлення стійкості потоншених оболонок шляхом встановлення ребер жорсткості - Гоцуляк, Є. О.; Барвінко, А. Ю.; Шах, В. В. (КНУБА, 2004)
В Україні більшість резервуарів для зберігання нафти і нафтопродуктів, що знаходяться в експлуатації, збудовані в 1960-х – на початку 1970-х років. Аналіз результатів обстеження технічного стану металоконструкцій резервуарів, виконаного спеціалістами Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона (табл. 1), показує, що після 25 – 40 років експлуатації, їх стінка має досить значне зменшення товщини в результаті корозії, яке може досягати близько 1 мм (до 30% товщини поясу). Це означає, що для подальшої експлуатації резервуара необхідно передбачати підкріплення стінки.
Keywords: оболонки; жорсткость стінки; навантаження; 624.074.4:621.642.3]:621.791