Основи і фундаменти - Корнієнко, М. В.; Ращенко Андрій Миколайович; Диптан, Тетяна Василівна (КНУБА, 2024)
У посібнику викладено основні положення з оцінки ґрунтових умов будівельних майданчиків, надано рекомендації щодо вибору типу фундаментів будівель. Розглянуто проєктування стрічкових і стовпчастих фундаментів неглибокого закладання та пальових фундаментів. Значну увагу приділено вибору типу паль та їх параметрів за попередньою оцінкою несучої здатності і врахуванням реальних навантажень на фундаменти. Надано практичні рекомендації та оцінки, які можуть бути корисними в процесі виконання реального проєктування основ і фундаментів. Призначено для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, що навчаються за спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія».
Keywords: тип фундаментів; основі і фундаменти; 624.15