Кліматична обумовленість сучасних змін водного режиму басейну Кальміус - Жукова, О. Г. (КНУБА, 2015)
Досліджено вплив кліматичних умов на екологічний стан водного басейну Кальміус (ВБК) на ділянці водотоку у районі міста Донецьк. За основу взято метеорологічні дані моніторингу за довгостроковий період (метеопост Донецьк) по таким показникам: температура повітря ( ), кількість опадів (мм), місячні витрати води (м3/с), середньорічні витрати води (м3/с),об’єм стоку за рік (млн.м3) та мінералізація (мг/дм3)
Keywords: гідроекосистеми; водна система; витрата води; опади; мінералізація; стік