Визначення моделі зміщення точок технологічного обладнання при деформаційних процесах - Гладілін, В. М.; Чуланов, П. О.; Шудра, Н. С. (КНУБА, 2015)
У статті запропоновано розглянути визначення моделі горизонтальних та вертикальних векторів зміщення точок (деформацій) промислового обладнання як динамічної системи в тривимірному просторі. Моделювання виконано на основі складання векторів за правилом паралелограма та множення векторів. Сучасне визначення і правильне використання даних про деформації дасть можливість збільшити строк планової та безпечної експлуатації промислового обладнання.
Определение смещения точек технологического оборудования при деформационных процессах
Determination of displasement of points is the result of the deformationof process equipment
Keywords: деформації; часткові (кутові, горизонтальні, вертикальні) деформації; відносні деформації