Математична модель динаміки зміни вильоту маніпулятора з жорсткими ланками - Ловейкін, В. С.; Міщук, Д. О. (КНУБА, 2006)
Робота маніпуляторів з гідравлічним приводом супроводжується коливальними процесами, що виникають внаслідок зміни навантажень, перерозподілу енергії при зміні напрямку руху, а також різкого гальмування стріли під дією її власної ваги [1]. Отож при зміні вильоту вантажу виникають динамічні навантаження.
Keywords: математична модель; динаміка змін вильоту; манипулятор з жорсткими ланками