Особливості влаштування грунтової подушки під підлогу складських будівель - Малишев, Олег; Мірошніченко, Антон (КНУБА, 2024)
Представлено опис процесу влаштування грунтової подушки під підлогу складської будівлі площею 35 000 м² в південно – західній околиці міста Києва. Процес влаштування основи включав два основних етапи: підготовку майданчика, створення штучних та підготовку природніх шарів, що використовуються в якості основи під підлогу. Підготовка майданчика охоплювала очищення та планування території, зняття та вивезення родючого шару ґрунту, проведення інженерно-геологічних досліджень та здійснення заходів з інженерного захисту території. Етап влаштування та підготовки штучної основи включав в себе ущільнення існуючих шарів ґрунту, створення нових штучних шарів основи та їх механічне ущільнення в поєднанні з армуванням за допомогою геосинтетичних матеріалів.
Keywords: основа; грунтова подушка; деформації; ущільнення; георешітка; 624.151.1