Investigation of vibration machine movement with a multimode oscillation spectrum - Nazarenko, Ivan; Gaidaichuk, Viktor; Dedov, Oleg; Diachenko, Oleksandr (My University, 2017)
Trends in the development of the construction industry are aimed at reducing the cost of energy resources with high quality of technological processes. In particular, the process of compacting mortars is one of the most responsible, since the future strength of the structure and the durability depend on it. In the process of wide application of the technology of frame-monolithic construction, the problem of forming large-sized products arose.
Досліджений рух вібраційної установки, що реалізує складні просторові коливання. Розроблена конструктивна схема вібраційної установки. Здійснена оцінка розподілу амплітуд коливань по периметру рами, виявлені раціональні значення для ущільнення бетонної суміші. Визначено можливість реалізації багаторежимного спектру коливань вібраційної установки. Отримані результати використані при проектуванні та виготовленні раціональної конструкції рами з урахуванням складного розподілу напружень та деформацій
Keywords: вібраційна установка; віброзбуджувач; просторові коливання; напружено- деформований стан; частоти і форми коливань; скінченно-елементна модель; vibratsіyna installation; vibration machine; вибрационное оборудование; вибровозбудитель; пространственные колебания; напряженно-деформированное состояние; частоты и формы колебаний; конечно-элементная модель; 69.002.5