Методи архітектурно-планувальної організації мережі середовища освітніх просторів як реалізація цілей та завдань сталого розвитку - Кравчук, Дмитро; Зінов’єва, Олена (КНУБА, 2024)
Стаття аналізує важливість цілей сталого розвитку в освітніх просторах та їх вплив на якість навчання. Розглядаються проблеми застарілої інфраструктури шкіл і нестача кадрів, особливо в сільських районах. Запропоновано рішення для модернізації освітніх закладів, зокрема будівництво нових шкіл та реконструкція існуючих. Наведено приклади успішного досвіду інших країн, які можуть бути застосовані в Україні.
Keywords: освітній простір; сталий розвиток; інклюзивність; цілі сталого розвитку; екосистема; мережа освітніх закладів; архітектурне середовище; міське середовище; 727-056.26