Концептуальні основи та практичні аспекти імплементації принципів стійкої архітектури в адміністративних будівлях України - Ковальська, Валерія; Лопушинський, Данило (КНУБА, 2025)
Актуальність дослідження зумовлена потребою адаптації принципів стійкої архітектури до адміністративних будівель України з метою підвищення енергоефективності та екологічної безпеки. Метою роботи є визначення концептуальних засад і практичних підходів до імплементації стійких архітектурних рішень. Методологія ґрунтується на системному аналізі, порівнянні міжнародних практик і моделюванні енергоефективних сценаріїв. Результати підтверджують, що впровадження екологічно безпечних матеріалів і технологій знижує експлуатаційні витрати будівель та сприяє інтеграції української архітектурної практики у глобальні тенденції сталого розвитку.
Keywords: стійка архітектур; стійка архітектур; адміністративні будівлі; енергоефективність; повоєнне відновлення; сталий розвиток; відновлювальні джерела енергії.