Реконструкція дорожньо-транспортного вузла на перетині вулиць Хмельницьке шосе та Барське шосе в місті Вінниця - Боднар І. C. (ТОВ «ЕКОІНВЕСТКОМ», 2025)
Першочерговим етапом під час будівництва або реконструкції будь- якого дорожньо-транспортного вузла виступає систематизований збір вихідної інформації щодо інтенсивності та структури транспортних і пішохідних потоків. Якість цього етапу визначається ступенем відповідності отриманих даних реальним умовам функціонування вулично-дорожньої мережі та характеру поведінки учасників руху. Особливої уваги потребують перехрестя зі світлофорним регулюванням, де традиційно виникають труднощі з організацією лівоповоротних потоків. Це зумовлено тим, що вони перетинаються з прямими напрямками руху, що значно підвищує ризик утворення конфліктних точок і аварійно небезпечних ситуацій.
Keywords: реконструкція дорожньо-транспортного вузла