Робоче обладнання екскаватора для поперечного копання - Сукач, М. К.; Лисак, С. (КНУБА, 2016)
Запропоновано установку з адаптованим робочим органом поперечного копання для повного розкривання підземного трубопроводу за його периметром. Конструкція установки дозволяє розробляти ґрунт одночасно з обох сторін від труби, а також виключає необхідність використання спеціальної машини, що підкопує не зруйнований ґрунт під нею. Застосування установки дозволить збільшити ефективність робочого процесу і швидкість проходження комплекту машин.
Working equipment of power-shovel is for transversal digging
Keywords: підземний трубопровід; адаптований робочий орган; копання ґрунту; underground pipeline; adapted working organ; digging of soil