Вимоги до діяльності та підготовки фахівця-урбаніста - Габрель, М. М. (КНУБА, 2018)
На основі осмислення міста як системи-об’єкта та системи-процесу обґрунтовано вимоги до урбаністичної діяльності та підготовки фахівця-урбаніста. Сформовано теоретичні передумови й практичні вимоги до діяльності, які покладені в основу проведення в центрі «Укрзахідурбанізація» (м. Львів) практичних курсів з додаткового вишколу урбаністів для виконання проектних задач і управління містобудівними процесами в містах регіону (з числа випускників архітектурних шкіл).
Требования к деятельности и подготовке специалиста-урбаниста
Requirements for work activities and training of urbanist expert
Keywords: урбанізована система; система-об’єкт; система-процес; підготовка урбаніста; урбаністична діяльність; вимоги; практичні рекомендації; урбанистическая система; система-объект; система-процесс; подготовка урбаниста; урбанистическая деятельность; требования; практические рекомендации; urban system; system-object; system-process; preparation of urbanist; urban activity; requirements; practical recommendations; 711.41:378.14