Використання технології освітньої мнемотехніки у навчанні фізики - Григорчук, Олександр Михайлович; Луценко, Вадим Юрійович; Тарасевич, Віталій Іванович; Ходаківський, Олександр Павлович (КНУБА, 2025)
Однією із актуальних проблем освітнього процесу є розроблення методик для ефективного засвоєння різноманітної інформації. Постійне зростання обсягу інформації разом із високою конкуренцією та вимогами суспільства сприяють інтенсифікації освітнього процесу, але також може призводити до порушень психосоматичного здоров’я. Тому важливим принципом сучасної освіти є оптимізація навчання через використання новітніх психолого-педагогічних технологій, зокрема мнемотехніки, як одного із найефективніших методів засвоєння інформації та запобігання інформаційному перенасиченню.
Keywords: фізика; мнемотехніка; освітня мнемотехніка; освітній процес; психолого-педагогічні технології; 159.953.4:53