Аналіз сучасних тенденцій розвитку архітектурної освіти - Карпова, С. М. (КНУБА, 2009)
В статті розглядаються сучасні проблеми підготовки майбутніх архітекторів в системі вищої освіти. Аналізуються основні елементи, які характеризують професійно значущі особливості архітектурної творчості. Розглядається їх зміст та роль в архітектурній освіті. На основі концепції побудови комплексного підходу до навчання визначені закономірності інтеграції наукових, художніх і технічних знань у архітектурній творчості.
Keywords: освіта архітектурна; творчість архітектурна; система вищої освіти; 378.6:72.01