Спосіб визначення ефективності вдосконалених технологічних процесів влаштування теплоізоляційних матеріалів - Афанасьєв, Віктор Валерійович; Мальований, Ілля Вікторович; Радченко, Олександр Полікарпович; Ярова, Юлія Олексіївна; Чеботарьов, Валерій Анатолійович (КНУБА, 2017)
Аналіз наявних технологічних систем утеплення фасадів будинків дозволив виявити слабкі конструктивні елементи – стики та місця кріплень теплоізоляційних плит. Для усунення технологічних містків холоду запропоновано приховану систему кріплення теплоізоляційних матеріалів, суть якої полягає в прихованні всіх кріпильних елементів та місць стикування між плитами під другий шар утеплювача. Розглянуто спосіб визначення коефіцієнта теплопровідності будівельних теплоізоляційних матеріалів. Для експериментального визначення ефективності прихованої технологічної системи кріплень було запропоновано методологічні підходи на основі способу визначення коефіцієнта теплопровідності будівельних матеріалів. Для запропонованої системи зовнішньої теплоізоляції, яка складається з основних плит, що виконані з пазами по периметру, та добірних плит, які розташовуються на стиках основних, визначено технологічний ефект, що складає 12% у порівнянні з традиційною системою кріплення теплоізоляції.
Keywords: технологічні процеси; кріплення та стикування плит; система прихованого монтажу; спосіб визначення коефіцієнта теплопровідності; градієнт температур; технологічний ефект; 691:699.86