Дефосфотація міських стічних вод, що містять синтетичні детергенти - Россінський, В. М.; Саблій, Л. А. (КНУБА, 2016)
Приведено результати експериментальних досліджень з біологічного очищення стічних вод, що містять синтетичні детергенти, від сполук фосфору при різних навантаженнях на активний мул. Встановлено, що збільшення концентрації синтетичних детергентів з 1 до 30 мг/дм3 призводить до пригнічення процесів дефосфотації стічних вод для умов помірно-навантаженого активного мулу, а для умов перевантаженого активного мулу збільшення синтетичних детергентів в стічних водах позитивно відображається на процесах дефосфотації.
Keywords: ПАР; surfactants; стічні води; wastewater; технологія; technology; очищення; treatment; фосфаты; phosphates; 628.316