Застосування топографічних планів в умовах розвитку національної інфраструктури геопросторових даних - Карпінський, Ю. О.; Лазоренко-Гевель, Надія Юріївна (КНУБА, 2018)
Підкреслено невідповідність діючої Інструкції з топографічного знімання у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500 в сферах застосування топографічних планів сучасному рівню розвитку геоінформаційних технологій, стратегії розвитку національної інфраструктури геопросторових даних, рівню розвитку галузей економіки. Проаналізовано сфери застосування базових наборів геопросторових даних у вигляді великомасштабних топографічних планів відповідно до чинного законодавства України в різних секторах економіки для визначення основних замовників на цю геоінформаційну продукцію. Запропоновано внесення змін до діючої Інструкції в пункт застосування топографічних планів відповідно до чинного законодавства та потреб економіки.
Применение топографических планов в условиях развития национальной инфраструктури геопространственных данных
APPLICATION OF TOPOGRAPHIC PLANS IN THE CONDITIONS OF THE DEVELOPMENT OF NATIONAL SPATIAL DATA INFRASTRUCTURE
Keywords: базові набори геопросторових даних; профільні набори геопросторових даних; топографічні карти і плани; базовые наборы геопространственных данных; топографические карты и планы; профильные наборы геопространственных данных; Core Reference Dataset; Fundamental Dataset; Profile geospatial datasets; topographic maps and plans