Інноваційна технологія створення арматурних сіток і каркасів із застосуванням готових пластикових механічних муфт - Чертков, Олег (КНУБА, 2025)
У всьому світі кількість кваліфікованих робітників-зварювальників арматури зменшується через важкі і небезпечні умови праці та тривалу криву навчання. Однією з важливих особливостей такого стану речей є - непопулярність цієї роботи серед молодих працівників, і, відповідно, дефіцит кваліфікованої «молодої крові», і в цій галузі зростає дефіцит робочої сили. Зрештою, ця тенденція привела до обмеження кадрових ресурсів і , тепер, вимагає альтернативних систем для посилення сильних сторін та розширення діяльності старіючої професії майстрів- зварювальників. Однією з відповідей на позначену проблему в сфері з’єднання арматури і створення арматурних каркасів є технології чотириточкового автоматичного зчеплення арматури без стяжного дроту «КОДІ КЛІП » за допомогою готових пластикових механічних муфт. [1], [2], [3]. Завдяки спрощенню робочого процесу загалом та пришвидшеному процесу навчання нових працівників КОДІ КЛІП стає ергономічним та стандартизованим методом виробництва, роблячи роботу приємнішою та легшою для користувача безпечнішою та, що ще важливіше, зменшує кількість травм або нещасних випадків, а отже, і лікарняних.
Keywords: з’єднання арматури; армування в'язальний дріт; зварювання; коді кліп; акумуляторний; електричний та пневматичний; композитний матеріал