Методика пропорціонування в процесі гармонізації сучасної міської забудови м. Києва - Сьомка, С. В. (КНУБА, 2013)
Піднята проблема можливого використання методики пропорціонування в процесі проектування нового будівництва та гармонізації сучасної міської забудови. Обстоюється думка, що величезний світовий досвід гармонізації простору методами і засобами класичної архітектурної композиції цілком можливо використовувати в системі сучасного проектування. Нажаль, набуті тисячоліттями знання людства в галузі адаптації методики пропорціонування в гармонізації панорамних розгорток практично не використовується сучасними задачами в формуванні архітектури древнього Києва.
Keywords: пропорціонування в архітектурі; гармонізація простору; панорамні розгортки; пропорціонування та гармонізація забудови; the possibility of using; urban architecture; concept of harmony; spatial decision; environment