Реконструкція рівнів забруднення повітря у житловому середовищі носіїв різних археологічних культур - Солуха, Борис Володимирович; Солуха, Ігор Борисович (КНУБА, 2008)
В статті розглянуто екологічні аспекти опалення жител - від самих примітивних до сучасних. Для попередження екологічної кризи необхідно докорінно змінити сучасні технології: перейти з соціально-технологічного шляху розвитку на соціально-екологічний.
Keywords: забруднення повітря; забруднення повітря у житловому середовищі; трипільське поселення; димохід; викиди; екологічна криза