Містобудівні передумови ревіталізації просторового середовища центру містечка ( на прикладі смт Щирець Львівської області) - Посацький, Б. С.; Людкевич, Л. С. (КНУБА, 2015)
Розглянуто природні, історичні, соціально-культурні передумови розвитку та ревіталізації містечка (селищ міського типу) Щирець як осередку обслуговування локального значення. Звернуто увагу на значення історико-культурної спадщини у процесі ревіталізації поселень такого типу.
Keywords: ревіталізація; містечко; селище міського типу; площа; пам’ятка архітектури; 711.435