Енергія вітру: сучасний стан та перспективи розвитку - Григорчук, Олександр Михайлович; Василенко Ілля Вікторович (Видавництво ХФКХП ДБТУ, 2025)
У статті розглянуто сучасний стан та перспективи розвитку вітроенергетики. Висвітлено принцип роботи вітрових турбін, новітні технології та потенціал України у цій галузі. Зазначено екологічні переваги та значення вітрової енергії для сталого розвитку.
Keywords: відновлювана енергетика; ВЕС; сталий розвиток; екологія; енергія вітру; 621.548