Дослідження стадійності фазових переходів в’яжучої системи складу Na2O×AL2O3×6SiO2×20H2O в інтервалі температур 150-1050°С - Гузій, С. Г.; Кривенко, П. В.; Кравченко, А. В.; Манак, Я. (Знання, 2013)
Підвищення нормованої межі вогнестійкості будівельних конструкцій до 2 годин в умовах температурного режиму стандартної пожежі можливе за рахунок введення в геоцементні вогнезахисні покриття лужних алюмосилікатних гранул. Гранули, в процесі дегідратації цеолітоподібних і гідрослюдистих фаз в інтервалі температур 150-1050°С, спучуючись сумісно з геоцементною матрицею, забезпечують 70 хв. запас на ділянках кривої нагріву яка паралельна осі часу нагріву, завдяки чому і подовжується час межі вогнестійкості конструкцій.
Исследование стадийности фазовых переходов вяжущей системы состава Na2O.Al2O3.6SiO2.20H2O в интервале температур 150-1050°С
Research stages of phase transitions of the binding system NA2O.AL2O3.6SIO2.20H2O In the temperature range 150-1050°С
Keywords: алюмосилікатні гранули; граничний стан; фазовий склад; спучення; алюмосиликатные гранулы; предельное состояние; фазовый состав; вспучивание; aluminosilicate pallets; limit state; phase composition; swelling