Система нормативно-правових актів з питань компенсації шкоди власникам житлових об’єктів нерухомого майна, завданої внаслідок збройного конфлікту - Дяк, Тетяна (КНУБА, 2025)
Досліджено наявну в Україні сукупність нормативно-правових актів з питань компенсації шкоди власникам житлових об’єктів нерухомого майна, завданої внаслідок збройного конфлікту. Встановлено, що за період 2022-2025 рр. в нашій країні сформовано певну систему законодавчих актів з цих питань. З використанням методів узагальнення та групування виділено кілька груп актів, які регламентують різні аспекти практичної реалізації механізму компенсації відповідної шкоди.
Keywords: житлові об’єкти нерухомого майна; законодавство; збройна агресія; компенсація шкоди; механізм державного управління; нормативно-правові акти; повоєнна відбудова; правове регулювання