Пристрій для активації та знезараження води - Шевчук, Л. І.; Строган, О. І.; Баранецька, О. Р.; Топчій, В. І. (КНУБА, 2011)
Наведено конструкцію нового вібраційного кавітатора, призначеного для ініціювання і активації хіміко-технологічних та очисних процесів, зокрема біологічного знезараження води. Одночасна дія магнітного та кавітаційного полів на шкідливі мікроорганізми ефективно руйнує їх оболонки, забезпечуючи високий ступінь очищення води. Робота кавітатора здійснюється у неперервному режимі подачі рідини із продуктивністю понад 5,5 м3/год.
Keywords: кавітатор вібраційний; знезараження води біологічне; очищення води; дія магнітного поля; 628.161