Енергоресурсоекологозберігаючі технології для підвищення захисту від біопошкодження будівельних конструкцій та матеріалів - Журавська, Н. Є. (КНУБА, 2016)
Агресивне середовище (специфіка виробництва), яке створює мікроклімат, не тільки змінює умови безпеки життєдіяльності людини, але й негативно впливає на будівельні матеріали, викликаючи їхнє біологічне пошкодження. Наведені результати вирішення технологічно-екологічної проблеми підвищення захисту від біологічного пошкодження бетону. Однією з перспективних технологій для захисту від біологічного пошкодження є виготовлення бетону з використанням омагніченної води.
Keywords: енергозбереження; ресурсозбереження; біологічне пошкодження; агресивне середовище; омагнічена вода; energy conservation; resource conservation; biological damage; aggressive environment; magnetic water