Врахування стану ґрунтів при визначенні напружень в основі фундаментів - Цимбал, С. Й.; Богославець, Н. М.; Шейхназарі, Х. Р. (КНУБА, 2007)
Наведено аналітичне вирішення щодо визначення характеру розподілу напружень в основі фундаментів з урахуванням стану ґрунтів. Отримані результати розподілу напружень в основі стовпчастих фундаментів порівнюються з напруженнями визначеними для ізотропного середовища.
Keywords: напруження в ґрунтах; теорія пружності; ізотропні середовища; пружні деформації; 624.034:[624.139.6:624.15]